En kort historie om Hip Hop Dance

Selvom hip hop dans ofte forbindes med moderne popkultur, har den faktisk en lang og rig historie. Hiphopdans begyndte i slutningen af 1960’erne som en måde for afroamerikanske og latinamerikanske unge at udtrykke sig gennem bevægelse. Siden da har den udviklet sig til et globalt fænomen med påvirkninger fra hele verden. Læs videre for at få mere at vide om hiphopdansens oprindelse og dens udvikling i løbet af de sidste 50 år.

Oprindelsen af hiphop-dans
Hip hop-dansen kan spores tilbage til gaderne i New York City i slutningen af 1960’erne. Afroamerikanske og latinamerikanske unge søgte efter en måde at udtrykke sig på og skabe kontakt til deres samfund på. Det fandt de gennem musik og dans. Denne nye dansestil blev spontant skabt af folk, der bare lavede sjov og havde det sjovt. Der var ingen regler eller specifikke trin, der skulle følges – danserne gjorde bare det, der føltes naturligt.

Da der ikke var nogen formel struktur i hiphopdansen, spredte den sig hurtigt i New York City og andre steder. I 1970’erne var den nået til andre dele af USA og til lande i Afrika, Asien og Sydamerika. Efterhånden som hiphopmusikken blev mere populær, blev hiphopdansen også mere populær. Folk over hele verden blev tiltrukket af dens rå energi og kreative frihed.

Udviklingen af hiphopdansen
Hiphopdansen har ændret sig meget siden sin ydmyge begyndelse på gaderne i New York City. I 1980’erne begyndte dansere at koreografere rutiner og skabe danse, der kunne udføres i konkurrencer. Dette gav anledning til nye stilarter som breaking, locking og popping. Efterhånden som hiphopmusikken udviklede sig, udviklede dansene sig også – og i dag findes der hundredvis af forskellige hiphopdansestilarter, der dyrkes over hele verden.

Hiphop-dans er en af de mest populære danseformer i dag, som folk i alle aldre og med alle baggrunde kan lide. Det er let at se hvorfor – hip hop-dans er sjovt, energisk og kreativt. Men hvor kommer dette globale fænomen fra? Tro det eller ej, men hiphopdans har sine rødder i den afroamerikanske kultur i slutningen af 1960’erne. Siden da har den udviklet sig til noget helt unikt med påvirkninger fra alle verdenshjørner. Hvis du er interesseret i at lære mere om hiphopdans eller finde et kursus i dit område, opfordrer vi dig til at lave noget research og komme ud på dansegulvet!