Interiørdesign – gør dit hus til et hjem

Har du nogensinde gået ind i en butik, og kunne bare ikke finde noget, der passede til din stil? Dette er et almindeligt problem, når folk leder efter møbler og boligindretning. Sandheden er, at der er så mange forskellige stilarter derude, at det kan være svært at vælge bare én! Det er her, at indretningsarkitekter kommer ind i billedet.

Indretningsarkitekter er fagfolk, der hjælper folk med at vælge de rigtige møbler og boligindretninger til deres hjem. De kan samarbejde med dig for at finde ud af, hvilken stil du kan lide, og hvad der ville se godt ud i dit hjem. De kan også hjælpe dig med at holde dig inden for dit budget og finde steder, hvor du kan få de bedste tilbud på møbler og boligindretning. Du kan også gøre det selv, hvor jeg synes du skal købe fra pandora living.

Hvis du overvejer at hyre en indretningsarkitekt, er der et par ting, du bør huske på. For det første skal du beslutte, hvilken type indretningstjenester du har brug for. Der er to hovedtyper af indretningsdesign: fuld service og begrænset service. Indretningsarkitekter med fuld service arbejder sammen med dig fra start til slut, fra valg af de rigtige møbler til at lægge de sidste detaljer på dit hjem. Designere med begrænset service vil normalt kun rådføre sig med dig om visse aspekter af dit projekt, f.eks. planlægning af rum eller farveskemaer.

For det andet skal du beslutte, hvilken form for gebyrstruktur du er tilfreds med. Indretningsarkitekter tager typisk betaling pr. time, pr. projekt eller pr. dag. timetaksterne ligger mellem 50 og 200 dollars i timen, afhængigt af designerens erfaring og beliggenhed. Projekthonorarer er typisk en fast pris for hele projektet, uanset hvor lang tid det tager designeren at gennemføre det. Dagstakster svarer til timetakster, men er baseret på en dagstakst i stedet for en timetakst.

Endelig skal du tænke over, hvor meget du ønsker, at designeren skal være involveret i dit projekt. Nogle kunder foretrækker at være meget praktisk involveret, mens andre ønsker, at designeren skal tage sig af alting. Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar her – det afhænger alt sammen af dine personlige præferencer.

Det handler om at finde en indretningsarkitekt: Alle aspekter af en indretningsarkitekt: Finding a Interior Designer
Der er et par forskellige måder, hvorpå du kan finde en indretningsarkitekt, der passer til dig. En måde er at spørge familie og venner om anbefalinger. En anden måde er at søge i online-kataloger som Angie’s List eller Houzz. Endelig kan du altid kontakte American Society of Interior Designers (ASID) for at få en liste over kvalificerede designere i dit område.

Når du har samlet en liste over potentielle kandidater, er det tid til at gå i gang med at interviewe dem! Under din første konsultation skal du sørge for at spørge hver enkelt designer om deres erfaringsniveau, deres designproces og deres prisstruktur. Du bør også bede om at se eksempler på deres arbejde, så du kan få en idé om deres stil og smagsniveau. Når du har fundet en designer, som du føler dig tryg ved, er det tid til at begynde at arbejde på dit drømmehjem!

Design af dit drømmehjem
Det vigtigste at huske, når du samarbejder med en indretningsarkitekt, er, at det er DIT hjem – ikke deres! Det er vigtigt, at du kommunikerer dine ønsker og behov klart og tydeligt, så de kan designe et rum, der afspejler din unikke stil og personlighed. Med en smule tålmodighed (og måske en smule kompromis) er du godt på vej til at få dit drømmehjem!