Prøv maden og oplev kuloturen i Europa

Europa er et stort kontinent med en rig og forskelligartet historie, kultur og mad. Hvert europæisk land har sine egne unikke traditioner og kulinariske lækkerier. Lad os se nærmere på nogle af de mest populære europæiske lande og deres traditionelle mad.

Frankrig er kendt for sit klassiske franske køkken, som er kendetegnet ved brugen af friske råvarer, urter og krydderier. Nogle af de mest populære franske retter omfatter Boeuf Bourguignon (oksekød stuvet i rødvin), Coq au Vin (kylling braiseret i rødvin) og Pommes Frites (stegte kartofler).

Italien er berømt for sine pastaretter som f.eks. spaghetti bolognese, lasagne og fettuccine Alfredo. Italien er også kendt for sin lækre pizza, som er lavet med frisk dej, tomatsauce, mozzarellaost og forskellige toppings.

Spanien er hjemsted for nogle af de mest populære tapasretter i verden. Tapas er små tallerkener med mad, som typisk serveres til drinks på en bar eller restaurant. Nogle af de mest populære spanske tapasretter er Tortilla Española (spansk omelet), Patatas Bravas (stegte kartofler med krydret sauce) og Jamón Serrano (syltet skinke).

England er kendt for sin traditionelle pubmad, såsom Fish and Chips, Shepherd’s Pie og Roast Beef med Yorkshire Pudding. England er også berømt for sin afternoon tea-service, som omfatter en række sandwiches, kager, scones og clotted cream.

Tyskland er kendt for sine kraftige kødbaserede retter, såsom Schweinsbraten (svinemørbrad), Sauerbraten (marineret roastbeef) og Bratwurst (grillpølse). Tyskland er også hjemsted for nogle af de bedste brød i verden, herunder Schwarzbrot (mørkt rugbrød) og Weißbrot (hvidt brød).