Undgå stor sukker afgift i Danmark

Danmark blev for nylig det første land i verden til at indføre en sukkerafgift på fødevarer og drikkevarer. Afgiften anvendes på alle produkter, der indeholder mere end 2,3 gram sukker pr. 100 gram, med det formål at tilskynde producenterne til at reducere sukkerindholdet i deres produkter. Afgiften har også til formål at øge bevidstheden om farerne ved at indtage for meget sukker og at skaffe indtægter til initiativer på folkesundhedsområdet. Selv om det er for tidligt at sige, om afgiften vil lykkes med at nå sine mål, er det klart, at den allerede har haft en indvirkning på det danske fødevarelandskab. Mange producenter har omformuleret deres produkter for at undgå afgiften, mens andre har indført mindre portionsstørrelser eller sænket deres priser. Der er også sket en stigning i populariteten af såkaldt “sunde” alternativer til sukkerholdige snacks og drikkevarer. Det er endnu uvist, om sukkerafgiften vil føre til varige ændringer i Danmarks spisevaner, men den har i hvert fald sat gang i en debat om afgifters rolle i forbindelse med folkesundhed.

Kan man købe sodavand i Tyskland og undgå afgiften?
Ja, du kan købe sodavand i Tyskland og undgå afgiften. Der er et par måder at gøre dette på:

1) Køb dem online. Du kan finde mange onlinebutikker, der sælger sodavand uden at opkræve den tyske moms.

2) Brug en tysk postadresse. Hvis du har venner eller familie, der bor i Tyskland, kan du bruge deres postadresse, når du bestiller dine sodavand. På den måde vil sælgeren ikke opkræve dig den tyske moms.

3) Brug en leveringstjeneste, der leverer til Tyskland. Der er nogle leveringstjenester, der leverer dine læskedrikke til Tyskland uden at opkræve tysk moms.

4) Rejs til et andet land for at købe dine læskedrikke. Hvis du rejser til et land uden for den europæiske

Du kan også købe ting som billig hvidvin.